Minulý týden oficiálně spatřila světlo světa moje zatím poslední knížka s názvem “Kdo v přírodě čaruje – pohádky od jara do zimy”. Dovolte, abych vám trochu představila toto své (v pořadí druhé) knižní dítě.

 

Kdo v přírodě čaruje - Pohádky od jara do zimyJedná se o soubor dvanácti pohádek, které popisují různé přírodní děje, které kolem sebe můžeme pozorovat  od jara do zimy. Hlavními hrdiny jsou většinou víly a skřítci, kteří mají v kompetenci určité úkoly – například skřítek Bělovous vyrábí jinovatku, Jetelíček pěstuje jetelové čtyřlístky pro štěstí, víla Barvomila omalovává květiny a podzimní listí, víla Vonička zase připravuje vůně.

Mezi hlavními hrdiny najdete třeba ještě nezbednou meluzínu, která sice straší svým hlubokým “húúú”, ale v pohádce učiní jeden velmi dobrý skutek. Stejně tak Ozvěna, která si dělá legraci z každého, kdo zavítá mezi její skály, ale nakonec pomůže lapit pytláky. A je tu taky pohádka o Mrazíkovi, který se cítí jako nedoceněný umělec. Nikoho prý nezajímají krásné ledové květy, které kreslí na okenní tabulky, ani jeho melodická rampouchohra. Nestačí se ale divit, kolik příznivců nakonec přijde na jeho koncert.

Vedle skřítků, víl a dalších postav mezi hlavními hrdiny najdete i zvířátka, bez kterých by to nebyly pohádky o přírodě, a děti – třeba Magdalénku, která potřebuje čtyřlístek pro nemocnou maminku, Vendu, který hledá kamínek pro štěstí, a Janíka, jehož trápí otázka, jak rozsvítit a na nebe vrátit svou milovanou hvězdu Amálku, která spadla na Zemi.

 

Bětka a Vojtíšek už se těší na Vánoce

Knížka popisuje příhody sourozenců Bětky a Vojtíška, kteří už se moc těší na Ježíška. Jako řada ostatních dětí ale řeší spoustu problémů – například Vojtíšek neví, jak Ježíškovi napsat dopis, když ještě neumí psát…

Přečíst »

 

Sedm z dvanácti pohádek, které v knížce naleznete, v únoru 2018 odvysílal Český rozhlas v pořadu Hajaja. Pokud si chcete poslechnout ukázky alespoň z některých pohádek, podívejte se na stránku knížky Kdo v přírodě čaruje na tomto webu. Na uvedené stránce si můžete v případě zájmu také objednat knížku s věnováním.

Knížka má také svou Facebookovou stránku, na které budu informovat o připravovaných akcích (autorských čteních a besedách) a těšit se můžete i na soutěže.

Přeji vám a vašim dětem hezké čtení a budu se těšit na vaše ohlasy!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This