Když mě Maruška požádala, abychom spolu udělaly online rozhovor, s radostí jsem přijala. Hned mi bylo jasné, že to nebude jen tak nějaký rozhovor. A taky nebyl a  není.

Tento rozhovor byl veden na velmi osobní rovině. Maruška je totiž „moje“ poradkyně v záležitostech pracovních i osobních, a tak jsem neměla problém se otevřít. – Vlastně s tím nemám problém skoro nikdy, protože si nemyslím, že žiju něco, za co bych se musela stydět. Ale Maruška byla u toho, když jsem řešila nejzásadnější milníky posledních dvou let, a tak se to do probíraných témat prostě muselo promítnout.

Jen se omlouvám za zhoršenou kvalitu zvuku na své straně – zapomněla jsem si před natáčením nastavit mikrofon.

V půlhodinovém videu se tak dozvíte třeba to, jak jsem se v době dospívání vyrovnávala se zrakovým postižením, hlavně pak se svými psychickými bloky a traumaty na různých úrovních, co mě vedlo k tomu, abych na sobě začala pracovat, na čem nyní dělám a co nabízím (nejen začínajícím) spisovatelům v rámci své služby KNIŽNÍ KOUČINK. Řeč přišla i na AI a otázku, jak mění naši práci.

Kdo je Marie Hájková a co pro mě udělala

Marie Hájková je intuitivní poradkyně. V rámci svého projektu UNIQUE WAY pomáhá svým klientům a klientkám najít a zvědomit si dary i bloky, které jim neumožňují rozvíjet svůj potenciál a realizovat sny. Využívá k tomu své jedinečné schopnosti.

Jsou věci, které můžou znít jako sci-fi, dokud je nezažijete na vlastní kůži. Jsem ráda, že mi Maruška přišla do života, protože mi pomohla vynést na světlo hluboko skryté skutečnosti, které jsem dlouhá léta zkoušela řešit hlavou, jenže se zdály neřešitelné.

V tandemu s Maruškou se mi ale podařilo hnout i s hodně velkými balvany a v návaznosti na to přišel úplný sešup – v tom nejlepším smyslu slova. Někdy je prostě lepší, když nezůstane kámen na kameni, protože je záhodno všechno od základu přestavět.  Mnohé prožitky a i informace, jež mi Maruška předávala, mi začaly dávat smysl až po určité době a ukázala se jejich správnost a pravdivost.

Ale nejen proto ji mám ráda. Maru je úžasná ženská, se kterou je radost být, jak sama říká, „v jednom poli“.