Na druhou adventní neděli, tedy 8. prosince, se v pražském divadle La Fabrika uskuteční dobročinná knižní burza, na které budete moct koupit knížky s podpisy a věnováním autorů. Na akci zároveň vystoupí řada známých osobností a připraven je i program pro děti.

Výtěžek dobročinné burzy nepůjde na pomoc hafanům, ani jiným zvířatům, jak by se z úvodní fotky mohlo zdát. Obrázek jsem si vypůjčila od novinářky Nory Fridrichové, která akci pořádá a na propagační fotky využívá služeb své krásné psí modelky Žofky.

Kdo Noru Fridrichovou zná lépe než jen jako moderátorku pořadu 168 hodin a soutěžící X. ročníku StarDance, ví, že se hojně angažuje v dobročinných aktivitách. Pomáhá především Klubu svobodných matek, spolu s nímž pořádá i dobročinnou knižní burzu. Výtěžek z prodeje knih bude použit na nákup vánočních dárků pro děti svobodných matek.

Facebookovou výzvu Nory Fridrichové, aby autoři do letošní dobročinné sbírky věnovali své podepsané knihy, jsem samozřejmě nemohla nevyslyšet. Moji přátelé dobře vědí, že bych své knížky nejraději pro radost rozdávala všem dětem. Když jde navíc o akci, která pomůže dalším dětem, nejde neuposlechnout. Takže jsem Noře ve středu v budově České televize předala po dvou knížkách od všech svých dosud vydaných – Bětka a Vojtíšek: Jak se těšili na Ježíška, Kdo v přírodě čaruje a Natálka a svět vzhůru nohama.

 

Koho a co můžete na knižní burze vidět

Kromě mých knížek samozřejmě na burze najdete stovky dalších zajímavých titulů, nejen pro děti, ale i dospělé. Jejich přehled najdete např. na zdi Facebookové události Ježíšek z La Fabriky – dobročinná knižní burza. Namátkou zmíním třeba knížku s věnováním od Dagmar Havlové Veškrnové „Václav Havel & Bořek Šípek: Hradní práce 1992-2002“. Já osobně bych kromě téhle a spousty dalších knih sáhla ještě po Nové biokuchařce Hanky Zemanové. A taky (z jiného soudku) po knize HydePark civilizace s věnováním Daniela Stacha.

Mladší generace určitě přitáhnou knížky od YouTubera Kovyho. Mezi známými a na současném literárním trhu vyhledávanými autory, kteří věnovali svá díla, je dále např. Radka Denemarková. Do knižní burzy přispěli i samotní nakladatelé. Třeba prostřednictvím nakladatelství Host věnovala své podepsané knížky Alena Mornštajnová (a samozřejmě i řada dalších spisovatelů).

Nouze nebude ani o publikace kolegů novinářů– server Hlídací pes (jmenovitě Ondřej Neumann, Robert Jasek, Tereza Engelová a Robert Malecký) věnovali své investigativní tituly, včetně novinky Hrůza, šok, média.

 

Knížky nebudou to jediné, co návštěvníky v La Fabrice čeká. Na pódiu vystoupí i populární  osobnosti, např. Tomáš Klus, Xindl X, Tonya Graves, Radek Banga, Aneta Krejčíková, Berenika Kohoutová, Jan Maxián, Michaela Tomešová, Radka Pavlovčinová a En.dru či nejlepší Carmen světa Dagmar Pecková.

 

Pro děti je připraven rychlokurz společenského tance, který nepovede nikdo jiný než Jan Onder. No a mimo to tu určitě bude řada spisovatelů, kteří věnovali své knihy (s výjimkou mojí maličkosti, která se toho času bude nacházet v jiném koutě naší krásné vlasti).

 

Dobročinná knižní burza se v divadle La Fabrika konala už loni a vydělala přes 137 tisíc korun. Tak určitě přijďte a nakupte, ať tuhle částku vysoko překonáme!

 

 

 

Anna Burdová

Anna Burdová

autorka

Je mi 34 let, ráda píšu, miluju zvířata a přírodu, knížky, svou práci a život – ani můj zrakový hendikep mi nebrání, abych si ho užívala ve všech jeho krásách. Přečíst si o tom můžete na mém blogu, nebo v mých knížkách, do kterých se snažím vnést všechno, co je mi milé. Nebo si o tom můžeme popovídat při autorském čtení či besedě. Více o mně ⇒

O Natálce, které se otočil svět vzhůru nohama

Příběh začíná v den Natálčiných osmých narozenin. Natálka ve třídě rozdává bonbóny a je nadšená z nenadálé přízně spolužáků, kteří ji jinak moc neberou… Číst dál ⇒

Kniha o tom, jak moderní technologie ovlivňují naši důvěru

Jsme na začátku něčeho nového. Děje se toho kolem nás tolik, že už nevíme, čemu věřit a čemu ne. Největší problém přitom spočívá v tom, žet.… Číst dál ⇒

Pojďte, posvítím vám na Návštěvy POTMĚ

Návštěvy POTMĚ jsou vedle Světlušky jedním z projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu. V jejich rámci nevidomí navštěvují seniory. Číst dál ⇒