Dovoluji si vás upozornit na 5. vydání letošního ročníku audio magazínu Jeden svět, ve kterém najdete vedle dalšího zajímavého obsahu také rozhovor se mnou.

 

Na Jeden svět jsem tu upozorňovala v nedávném příspěvku jako na časopis, který širší veřejnost seznamuje se životem a aktivitami zrakově postižených. – Za mě periodikum, které, kdyby se dostalo mezi více takzvaně „zdravých“, by skvěle plnilo své poslání bourat stereotypy vůči lidem se zrakovým handicapem. Těch totiž, místo aby s rostoucí osvětou ubývalo, přibývá jak náletových dřevin.

 

V aktuálním vydání přináší šéfredaktor a redaktor časopisu v jedné osobě Jiří Mayer téměř 80 minut zajímavých rozhovorů.  V prvním z nich se seznámíte s nevidomým učitelem hudby a programátorem Jiřím Mojžíškem, který v současné době dělá vlastní pokusy s 3D tiskem. Řeč byla např. i o lukostřelbě, které se Jiří dříve věnoval, a jeho dalších aktivitách.

 

Následující příspěvek je o výstavě zrakově postižených výtvarníků s názvem „Na slepo“, jež začátkem října proběhla ve Vrbovské zahradě na Praze 1. Podrobnosti o ní v rozhovoru prozradila kurátorka Mgr. Pavla Vaňková a za zrakově postižené výtvarníky promluvil Pavel Sláma.

 

No a posledním příspěvkem, jak už jsem předeslala, je rozhovor se mnou. S Jiřím Mayerem jsme probrali jak moje knížky a další tvorbu, tak kupříkladu i problematiku zrakového handicapu ve vztahu k práci, veřejnosti atd. Vrátili jsme se i do dětství – do doby prvních kroků „poslepu“,  letům na speciální škole a internátě, kde jsem se složitě integrovala mezi další zrakově postižené děti, studiu na VŠ, prvním pracovním zkušenostem atd.

 

Přeji vám příjemný poslech a těším se na případnou zpětnou vazbu 🙂

 

 

Pin It on Pinterest

Share This