Knížka “Klárka a vodicí pes Daisy” dnes slavnostně pokřtěna! Spolu s druháčky ze ZŠ Bělohorská jsme dnes vyslali knížku do světa.

 

Samotnému křtu předcházela beseda o práci vodicích psů. Děti se o téma hodně zajímaly a jejich otázky by vystačily minimálně do další hodiny. Některé otázky mě hodně pobavily. Jeden žáček se kupříkladu ptal, jestli mi Dixie pomáhá i při vaření, dalšího zase zajímalo, jestli vodicí pes může pomoct při psaní knížky. Že Dixinka při vaření pomáhá tím, že bedlivě střeží kuchyni, jsem nějak oblábolila tím, a že podá lžíci nebo měchačku, když vypadne z ruky. A že mi nejvíc pomohla při psaní Klárky a Daisy, protože mi byla velkou inspirací, v tom jsem slovem nelhala.

 

Příval otázek jsme pak museli zabrzdit, protože by vydaly minimálně na další hodinu. Čas ale kvapil, a tak jsme ještě dali prostor ilustrátorce Magdě Veverkové, aby stručně povyprávěla o tom, jak vznikají obrázky do knížky.

Nakonec redaktorka Jitka Pastýříková přečetla ukázku z knížky, na kterou navazoval soutěžní kvíz. Ze správných odpovědí paní učitelka vylosovala tři výherce (samí kluci!), kteří vyhráli knížku. A pak jsme za šumění Rychlých špuntů křtili…

 

Moc děkuji všem zúčastněným, hlavně Jitce za to, že za Nakladatelství Fragment vše odpovědně zorganizovala!

 

Pin It on Pinterest

Share This