Měla jsem možnost přispět troškou svých psaveckých dovedností do knihy o filmu Jan Žižka režiséra Petra Jákla. Nejen, že jsem se tak na poslední měsíce přípravy knihy stala součástí týmu skvělých lidí, ale měla jsem zároveň možnost podílet se na naprosto unikátním projektu, který u nás dosud nemá obdoby.

Dovolte tedy, abych vám představila knihu, která sice oficiálně vstoupí na trh 8. září 2022 (tedy v den české premiéry filmu), fyzicky už je ale na světě a včera (v pátek 12. srpna) si ji podle interních zpráv zakoupil první nedočkavý čtenář.

Ale co bych vám psala já, když se můžete podívat na pěkný trailer a představení od režiséra Petra Jákla. 🙂

Zajímavost: Vedle knihy o filmu by v dohledné době (snad ještě letos) měl vyjít román vytvořený na základě filmového příběhu.

 

 

Čím že jsem to do knihy přispěla?

Na základě reakce kamarádky, která se divila, že v souvislosti s knihou o mně nenašla zmínky, jen podotýkám, že jsem do projektu naskočila v poslední etapě tvorby, kdy byly všechny promo materiály už hotové, takže na fotkách a videích mě (k mé vlastní úlevě) nenajdete. Aby to ale nevypadalo, že se chlubím cizím peřím, můžete si, až si knihu budete číst, mé skromné přispění ověřit v doslovu nakladatele Karla Svobody.

Můj příspěvek byl vzhledem k tomu, že dílo vznikalo dva roky, opravdu skromný. Protože letos na jaře onemocněla hlavní copywriterka, Karel Svoboda mě požádal o výpomoc. Vytvořila jsem tedy texty o historii (takový background k tomu, v jaké době Jan Žižka žil, jaké byly jeho osudy přesahující rámec filmového příběhu), představení herců a jejich rolí a zajímavosti o místech, na nichž se film natáčel.

Kniha bude (vlastně už je) originál každým coulem – nejen obsahem, který bude v limitované edici doplněn o rozšířenou realitu, ale i formátem a vazbou. Podle toho, co zatím vím, je to opravdu vymazlená kniha. Těším se, až si ji „osahám“ a prolistuju.

 

Foto: YouTube kanál Bohemica Books

 

Pin It on Pinterest

Share This